Државни секретар др Иван Бошњак о Акционом плану за развој цивилног друштва на ФПН

Државни секретар у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог др Иван Бошњак говорио је на Округлом столу за Акциони плану за развој цивилног друштва одржаном на Факултету политичких наука у Београду у организацији Кровне организацијe младих Србије (КОМС).

На скупу је представљен досадашњи рад Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, планиране активности Савета за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва као и Предлог новог Акционог плана Министарства за период 2024-2025. године.

Обраћајући се окупљенима, државни секретар Бошњак је изјавио да препознаје младе као значајне субјекте друштва и носиоце друштвених промена и управо зато су преко КОМС-а и укључени у израду планског документа, Акционог плана за период 2024-2025 годину и у рад Савета за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва. Како би се обезбедио повољни амбијент за развој организација цивилног друштва, мишљење нарочито младих и других осетљивих група, је од изузетног значаја, те је потребна њихова укљученост у процес доношења одлука како би се скренула пажња на теме и питања које су од значаја за њих. Млади су садашњост и будућност Србије и региона, и морамо их укључити у процесе доношења одлука, оспособити их за конструктиван друштвени дијалог и учинити их видљивијима у јавном дискурсу, рекао је државни секретар Бошњак.

Округлом столу присуствовале су организације чланице КОМС мреже, неформалне групе и друге организације које су подржале чланство КОМС-а у Савету за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва, као и представници академске заједнице, институција и установа.

Препоручујемо...