МЕНИ
 
Насловна » Министарство » Државни секретари

Државни секретари

Проф. др Рејхан Р. Куртовић

Проф. др Рејхан Р. Куртовић рођен 12.10.1986. године у Сјеници, у правничкој породици (отац судија, дугогoдишњи председник суда, мајка адвокат).

У родном граду завршио је основну и средњу школу гимназију. Дипломирао је 2009. године на Правном факултету.  2012. године одбранио је магистарску тезу под називом ,,Улога националних савета у остваривању права припадника националних мањина“.

Докторску дисертацију одбранио је 2014. године, на тему ,,Мањинска права и слободе у новом  међународном поретку и легислативи Србије”.

Универзитетску каријеру започео је 2010. године на Правном факултету Универзитета у Новом Пазару где је биран за асистента на јавно-правној групи предмета.
2014. године биран је у звање доцент на Правном факултету Универзитета у Новом Пазару.
2015. године биран је у звање доцента на Универзитету у Травнику где предаје правну групу предмета.
Од 2016. године предавач је на Универзитету за пословни инжењеринг и менаџмент у Бања Луци, где предаје на  Правном факултету.
2019. године био је предавач по позиву на Правосудној академији у Београду.
2019. године био је изабран за руководиоца Департмана за правне науке Универзитета у Новом Пазару.
2020. године биран је у звање ванредног професора на Универзитету у Новом Пазару.
2020. године био је изабран за председника Скупштине општине Сјеница.
2021. године изабран је члана Савета Универзитета у Новом Пазару.
2022. године изабран је за потпредседника Странке правде и помирења.

Аутор је више од 30 научних и стручних радова и учесник преко 50 научних конференција.
Члан је научних одбора домаћих и страних стручних и научних часописа.
Рецензент је неколико монографија и књига. Ожењен је и отац је четворо деце.

 

Др Иван В. Бошњак

Рођен 4.новембра 1974. године у Зрењанину.

У Меленцима одрастао и завршио основну школу „ Др Бошко Вребалов“ . Након Зрењанинске гимназије 1993. године уписао Факултет ветеринарске медицине Универзитета у Београду. Током студија био  активан у организацијама студената ФВМ, Студентског града и Универзитета. Звање дипломираног ветеринара стекао 2000. године. После обавезног стажирања и полагања државног стручног испита 2001. године, засновао стални радни однос у Јавној ветеринарској станици „ Зрењанин“.

Војни рок одслужио 2002. године у Школи резервних официра ветеринарске службе са чином резервног потпоручника.

Почетком 2004. године са братом оснива и води приватну ветеринарску станицу. Звање магистра ветеринарских наука стекао 2010. године. У истом периоду наставио је са усавршавањем и пословањем у области менаџмента квалитета, безбедности хране и заштите животне средине. Од 2015. године је и предавач у Високој пољопривредној школи струковних студија у Шапцу, а од 2018. године и у Високој медицинској школи струковних студија у Ћуприји. Објављује научне и стручне радове у часописима и на симпозијумима у земљи и иностранству. Докторску дисертацију одбранио 2016. Године на Факултету ветеринарске медицине, Универзитета у Београду.

Кроз друштвено политички ангажман у оквиру Српске напредне странке каријеру отпочео 2012. године избором за посланика Скупштине АП Војводине и члана одбора за пољопривреду, а затим је исте године изабран за градоначелника Зрењанина.

На функцију државног секретара у Министарству државне управе и локалне самоуправе именован је у две Владе председника Александра Вучића, 2014. и 2016. године , у кабинетима потпредседнице Владе др Кори Удовички, те министарке Ане Брнабић. Од 2017.  у првој Влади Ане Брнабић, и по трећи пут исту функцију врши у кабинету министра Бранка Ружића.

Током мандата у оквиру МДУЛС председавао је Саветом за стручно усавршавање запослених у јединицама локалне самоуправе, и био копредседавајући српске стране Међувладиних мешовитих комисија за унапређење положаја мањина са Хрватском, Мађарском и Румунијом. Завршио је Дипломатску академију при Министарству спољних послова и Високе студије безбедности и одбране као полазник 5. класе при Школи националне одбране, уз више курсева и обука у земљи и иностранству.

Др Бошњак је акредитовани предавач при Националној академији за јавну управу. Током 2021.  и 2022. године био ангажован од стране Савета Европе као консултант у области људских и мањинских права, од стране СКГО у области безбедности у локалној заједници и РРА „Бачка“ за израду стратешких документа у пет локалних самоуправа.

Од 2021. године поседује дозволу за пилота ултра лаке авијације.

Говори енглески и руски језик.

Ожењен Јеленом, и отац Милени, Ирини и Селени.