МЕНИ
 
Насловна » Цивилно друштво » Подстицајно окружење а развој цивилног друштва » Секторски састанци представника јавне управе и ОЦД

Секторски састанци представника јавне управе и ОЦД

Отворена врата за организације цивилног друштва

Обавештавамо вас да Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог отпочиње са активностима „Отворених врата“. Циљ Отворених  врата је да се пружи могућност организацијама цивилног друштва да министарству представе проблеме са којима се суочавају у раду, дају сугестије и предлоге и питања из делокруга Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Отворена врата биће организована сваког четвртка од 10:00  до 12:00 часова у Палати Србија. Присуство Отвореним вратима потребно је претходно најавити на маил: sek.scd@minljmpdd.gov.rs

Пријава за учешће на Отвореним вратима треба да садржи: 

  • пун назив организације;
  • име и презиме представника/це организације;
  • контакт телефон;
  • тему за састанак, која се искључиво односи на делокруг рада Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

 

Секторски састанци са организацијамa цивилног друштва

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог је отпочело са одржавањем састанака са организацијама цивилног друштва из које делују у различитим секторима.

Састанци се одржавају континуирано и до сада je одржанo пет састанка из различиих тематских области у којима делују организације цивилног друштва:  владавинa права, социјална заштита и социјална политика, животна средина, образовна и омалдинска политика и филантропија.  

Циљ састанака је упознавање организација са основним циљевима и плановима министарства, као и  сагледавање постојећег стања у датим областима, успостављањe дијалога о питањима од заједничког интереса, као и о свим темема које се у наредном периду требају приоритизовати као и потенцијалним правцима даљег деловања када је у питању сарадња два сектора.

Представници организација цивилног друштва који су присуствовали састанцима добили су прилику да изнесу своје предлоге за унапређење сарадње са јавним властима у области којој делују и предложе потенцијалне механизме сарадње.

У наредном периоду планирано је одржавање друштвених/секторских дијалога са темема које су организације представиле као значајне на овим састанцима, као и наставак одржавања састанка са организацијама цивилног друштва.