MENI
 
Naslovna » Civilno društvo » Podsticajno okruženje a razvoj civilnog društva » Sektorski sastanci predstavnika javne uprave i OCD

Sektorski sastanci predstavnika javne uprave i OCD

Otvorena vrata za organizacije civilnog društva

Obaveštavamo vas da Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog otpočinje sa aktivnostima „Otvorenih vrata“. Cilj Otvorenih  vrata je da se pruži mogućnost organizacijama civilnog društva da ministarstvu predstave probleme sa kojima se suočavaju u radu, daju sugestije i predloge i pitanja iz delokruga Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Otvorena vrata biće organizovana svakog četvrtka od 10:00  do 12:00 časova u Palati Srbija. Prisustvo Otvorenim vratima potrebno je prethodno najaviti na mail: sek.scd@minljmpdd.gov.rs

Prijava za učešće na Otvorenim vratima treba da sadrži: 

  • pun naziv organizacije;
  • ime i prezime predstavnika/ce organizacije;
  • kontakt telefon;
  • temu za sastanak, koja se isključivo odnosi na delokrug rada Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

 

Sektorski sastanci sa organizacijama civilnog društva

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog je otpočelo sa održavanjem sastanaka sa organizacijama civilnog društva iz koje deluju u različitim sektorima.

Sastanci se održavaju kontinuirano i do sada je održano pet sastanka iz različiih tematskih oblasti u kojima deluju organizacije civilnog društva:  vladavina prava, socijalna zaštita i socijalna politika, životna sredina, obrazovna i omaldinska politika i filantropija.  

Cilj sastanaka je upoznavanje organizacija sa osnovnim ciljevima i planovima ministarstva, kao i  sagledavanje postojećeg stanja u datim oblastima, uspostavljanje dijaloga o pitanjima od zajedničkog interesa, kao i o svim temema koje se u narednom peridu trebaju prioritizovati kao i potencijalnim pravcima daljeg delovanja kada je u pitanju saradnja dva sektora.

Predstavnici organizacija civilnog društva koji su prisustvovali sastancima dobili su priliku da iznesu svoje predloge za unapređenje saradnje sa javnim vlastima u oblasti kojoj deluju i predlože potencijalne mehanizme saradnje.

U narednom periodu planirano je održavanje društvenih/sektorskih dijaloga sa temema koje su organizacije predstavile kao značajne na ovim sastancima, kao i nastavak održavanja sastanka sa organizacijama civilnog društva.