Ministar Žigmaov prisustvovao otvaranju „Evropske kuće“ u Beogradu

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov,  zajedno sa drugim ministrima iz Vlade Republike Srbije, prisustvovao je večeras svečanom otvaranju „Evropske kuće“ u Beogradu. Okupljene goste, među kojima su bili i predstavnici diplomatskog kora, crkvenih zajednica i civilnog sektora, pozdravili su šef Delegacije EU u Srbiji NJ.E. ambasador Emanuele Žiofre i ministarka za evropske integracije  u Vladi Republike Srbije Tanja Miščević.

Evropska kuća je i škola i pozorište, bioskop ili galerija, koncertni prostor, muzej ili učionica. Posvećena je jačanju veza između Srbije i Evropske unije, a raznovrsnim aktivnostima i programima promoviše se međusobno razumevanje, dele zajedničke vrednosti i jača saradnja. Evropske kuće biće otvorene i širom Republike Srbije, kancelarije EU u Novom Sadu i Nišu biće pretvorene u Evropske kuće, a planira se otvaranje i u Kragujevcu i Novom Pazaru.

Vizija Evropske kuće je da postane mesto gde će građani Srbije zajednički i aktivno da učestvuju u izgradnji evropske budućnosti zemlje, kao i da se podstakne otvoreni dijalog i razmena ideja i pojača saradnja Srbije i Evropske unije, stvarajući prostor za društvo koje deli zajedničke vrednosti i ciljeve.

Preporučujemo...