Државни секретар др Иван Бошњак на дводневној регионалној конференцији  у Подгорици

Државни секретар др Иван Бошњак учествовао је на дводневној регионалној конференцији у Подгорици под називом „Сарадња локалних и државних институција и организација цивилног друштва на Западном Балкану – размена искуства и даљи кораци“, у организацији Програма Уједињених нација за развој (УНДП).

Током конференције, државни секретар Бошњак представио је правни и институционални оквир Републике Србије за сарадњу са организацијама цивилног друштва као и активности које Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог спроводи у циљу укључивања организација цивилног друштва у процес доношења одука.

На конференцији је учествовала Милица Борјанић представница Кровне организације младих Србије и чланица Савета за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва. Конференција је окупила представнике релевантних институција из региона у циљу стицања увида у искуства у области финансирања организација цивилног друштва и сарадње локалних органа државне управе са организацијама цивилног друштва. Дијалог са релевантним регионалним институцијама задуженим за сарадњу са цивилним друштвом и организацијама цивилног друштва из региона Западног Балкана кључан је за планирање будућих активности.

Регионални пројекат локалне демократије за Западни Балкан спроводи се од 2017. године.  У партнерству га спроводе Европска унија и Програм уједињених нација за развој, а представници Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог су чланови Партнерског одбора пројекта.

Препоручујемо...