Договор о подршци у изради новог Акционог плана за спровођење Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња

Помоћница министра из Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нина Митић и шефица Одсека за унапређење положаја Рома Софија Османовић разговарале су данас са представницима Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) Робертом Буом и Тањом Јовановић, као и представницом Савета Европе Драганом Јовановић Аријас.

Током разговора договорена је подршка у изради новог Акционог плана за период 2025-2027. године за спровођење Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Републици Србији за период 2022-2030. године.

За креирање Акционог плана о којем је реч, Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог користиће као подлогу ex-post и ex-ante анализу актуелног Акционог плана. На састанку је договорена и подршка експерата који ће помагати свим министарствима и цивилном сектору у креирању новог Акционог плана.

На састанку је речено да рад на овом документу мора бити свеобухватан, реалистичан и максимално усмерен на потребе ромске заједнице. Планиран почетак израде овог документа предвиђен је за септембар текуће године.

Препоручујемо...