Договорена редовна и блиска сарадња два министарства  

 Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије Томислав Жигманов и министарка без портфеља задужена за област родне равноправности, спречавања насиља над женама и економског и политичког оснаживања жена Татјана Мацура срели су се данас у просторијама Министарства и том приликом изразили обострану вољу и спремност на блиску и интензивну сарадњу по питањима која се налазе у портфолијима два министарства.

Министар Жигманов пожелео је добродошлицу министарки Мацури, понудио подршку и блиску сарадњу са њом и њеним тимом, и исказао уверење да ће досадашњи упоран, доследан и предан ангажман министарке Мацуре бити подршка процесима на којима Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог ради у континуитету.

Договорена је редовна комуникација два министарства, размена информација и, по потреби, чешћи сусрети двоје министaра, а све у циљу спровођења заједничке политике Владе Републике Србије као што је нулта толеранција на насиље, заштита рањивих категорија становништва и друге теме од интереса за грађане Србије.

На састанку са тимом министарке Мацуре, испред Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог били су државни секретар проф. др Рејхан Куртовић, помоћница министра из Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нина Митић и виша саветница Биљана Стојковић, руководитељка Групе за унапређење родне равноправности.

 

Препоручујемо...