Министар Томислав Жигманов честитао Рамазан верницима муслиманске вероисповести

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије Томислав Жигманов упутио је честитку за Рамазан свим носиоцима власти исламске заједнице и верницима муслиманске вероисповести у Републици Србији, међу којима су најбројнији Бошњаци, следе Албанци, Турци, Ашкалије, Египћани, Горанци, као и део припадника ромске националне заједнице.

„У име Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог и у своје лично име, честитам свим муслиманима у Републици Србији почетак светог месеца Рамазана, речима у духу утемељене традиције: РАМАЗАН ШЕРИФ МУБАРЕК ОЛСУН, да испостите овај месец у кругу породице и најмилијих, у здрављу и општем благостању“, наводи се у четитки министра Жигманова.

Месец Рамазан, који ове године почиње заласком сунца 10. марта, месец је у коме је, према веровању муслимана, свевишњи Бог прописао пост и друга одрицања да би се верници клонили греха. Свако човеково добро дело које учини припада њему самом изузев поста – одрицање од јела и пића – које припада самом Богу, а како се спомиње у исламским предањима, Бог за то посебно награђује оне који посете. Сам пост није само уздржавање од хране и пића, већ и од ружних мисли, ружног говора и неваљаних дела, као и привикавање себе на то како бити бољи човек и када се пост заврши и овај месец прође.

Препоручујемо...