Настављен рад на изради Акционог плана за Стратегију за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва

У Палати Србија одржан је трећи састанак Посебне Радне групе за израду Предлога Акционог плана за период 2024. до 2026. годину који имплементира Стратегију за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва у Републици Србији за период 2022- 2030. године.

У уводном обраћању, помоћник министра Жарко Степановић нагласио је да је ово други Акциони план који прати поменуту Стратегију, те да је важно предвидети реалне активности које могу да буду спроведене расположивим ресурсима и уз одговарајућу подршку донатора.

Након овог састанка Предлог Акционог биће упућен на Јавну расправу, а биће предочен и Савету за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва којем је у мандату да прати спровођење овог Акционог плана. Трочасовном састанку присуствовали су чланови Посебне Радне групе из државних органа као и организација цивилног друштва.

Посебна радна група састављена од представника органа државне управе, независних тела и представници организација цивилног друштва, као и представника међународних организација у својству посматрача процеса израде Акционог плана. Представници организација цивилног друштва су изабрани на основу Јавног позива који је објавило Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Фото: Министарство ЉМПДД

Препоручујемо...