Помоћница Митић учестовала у Француској на скупу о расизму

 

Нина Митић, помоћница министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог из Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности, учествовала је на Конференцији под називом „Решавање питања расизма и расне дискриминације у контексту процеса придруживања ЕУ: стање и алати доступни за регион Западног Балкана и Источног партнерства” одржаној 3. и 4. јула у Стразбуру.

На Конференцији су представљене новине у стандардима Европске уније у области антирасизма и пренета искуства академске заједнице када је реч о разумевању расизма и расне дискриминације.

Учесници су информисани о развоју алата за борбу против мржње и расизма на нивоу Европске уније и Савета Европе, док су тела за равноправност препозната као важне тачке за ширење антирасистичких порука у јавности.

На завршним сесијама Конференције, размењена су искуства учесника, укључујући и локални ниво, и донети упоредни закључци о наредним корацима. Разговарало се и о могућим активностима на регионалном и локалном нивоу.

Конференција у Француској одржана је у организацији Европске уније и Савета Европе, у оквиру Заједничког програма „Horizontal Facility” за Западни Балкан и Турску, односно, акције „Промовисање једнакости и борба против расизма и нетолеранције на Западном Балкану” и Партнерства Европске уније и Савета Европе за добро управљање, пројекта „Промовисање једнакости и недискриминације: ка отпорнијим и инклузивнијим друштвима”.

Препоручујемо...