Србија наставља да ради на унапређењу сарадње јавног и цивилног сектора

Државни секретар у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог Владе Републике Србије др Иван Бошњак учествовао је на отварању ЕУ Форума за цивилно друштво Западног Балкана и Турске 2024, који се одржава од 11. до 13. јуна у Београду.

Поздрављајући окупљене представнике организација цивилног друштва из региона, др Бошњак је изјавио да Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, и у новом мандату, наставља да ради на унапређењу сарадње јавног и цивилног сектора и стварању подстицајног окружења за развој цивилног друштва.

Настављамо да јачамо капацитете и оснажујемо све актере у овом процесу, рекао је др Бошњак, са циљем да се боље разумеју, упознају са процедурама и механизмима, како би могли боље и успешније да сарађују и заједно доносе одлуке које су на добробит свих грађана и грађанки.

Државни секретар Бошњак је нагласио да је међусобно уважавање и сарадња јавног, приватног и грађанског сектора неопходан чинилац за све перспективе једног демократског друштва, што очекујемо да, у српском случају, доведе до имплементације и Плана раста за Западни Балкан и бржих европских интеграција Републике Србије.

На отварању скупа, окупљенима се обратио и шеф Делегације Европске уније у Србији амбасадор Емануеле Жиофре који је, поред осталог, истакао значајну улогу организација цивилног друштва у оквиру Плана раста за Западни Балкан. Окупљенима су се обратиле и Наташа Вучковић из Фондације Центар за демократију и Бојана Селаковић, координаторка Националног конвента о ЕУ.

Фото: ДЕУ и Министарство ЉМПДД.

 

Препоручујемо...