Жигманов: Најоштрије осуђујемо рањавање припадника Жандармерије у Београду

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог најоштрије осуђује рањавање припадника Жандармерије у обављању својих свакодневних активности и поздравља брзо откривање идентитета починиоца, као и потпунијег контекста и слике о овом страшном злочину.

Сваки акт насиља захтева недвосмислену осуду целокупне јавности, те откривање и примерено кажњавање за виновнике. Ова начела поступања и деловања органа власти у демократским друштвима тим пре морају бити доследнијa и ефикаснијa у случајевима када постоје сумње у етничку или верску мотивацију почињеног злочина, јер такви акти насиља потенцијално имају трајније негативне последице по толеранцију у целом друштву.

Поново истичемо како могући етнички или верски разлози за чињење овога злочина не смеју бити поводом за настанак мржње или друге насилне одговоре, јер је у основи свих религија, па тако и ислама, делотворно миротворство, човекољубље, узајамно поштовање и толеранција, наводи се у реаговању које је потписао министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов.

 

Препоручујемо...